صحبت نکردن کودک به زبان مادری: 10 دلیل و راه چاره
برای یافتن دلیل صحبت نکردن کودک به زبان مادری سردرگم مانده اید؟ بیان دلیل این امر که چرا کودکی زبان دوم را مشتاقانه صحبت می کند اما در برابر زبان مادر و پدر خود مقاومت می کند دشوار است. در ادامه ده دلیل برای این امر آمده است. آیا برخی از آنها شما را به یاد شرایط خودتان نمی اندازد؟
دلایل صحبت نکردن کودک به زبان مادری چیست؟
صحبت نکردن کودک به زبان اول باعث آزار بسیاری از خانواده های مهاجر می شود. بسیاری از والدین نگران قضاوت افراد فامیل هستند. گاهی حتی این امر به دلخوری و دعوا در خانه منجر می شود. در صورتی که دچار این مشکل هستید، دلیل آن هر چه باشد، به یاد داشته باشید که زمان و پشتکار شما حلال مشکلات است.
1. صبر کنید:
به خودتان زمان بدهید. برای شما و فرزندتان مدتی طول می کشد تا همه چیز عادی شود. اگر حتی شما به زبان مادری خود مسلط هستید و از ان به خوبی استفاده می کنید، همه چیز کمی زمان می برد. زمانی که این روند شروع شد، برای طی کردن هر گام کمی زمان اختصاص دهید. فرزند خود را تحت فشار نگذارید، این امر همه چیز را بدتر می کند. به یاد داشته باشید که شما در حال پرورش یک کودک چند زبانه هستید، نه در حال شرکت در یک مسابقه.
2. به او آرامش دهید:
آیا فرزندتان از حرف زدن به زبان مادری احساس ناراحتی می کند؟ هرگز او را در جمع با جملاتی نظیر بلندتر صحبت کن شرمنده نسازید و از او نخواهید در موقعیت های ناراحت کننده صحبت کند. از آرامش درون خانه شروع کنید و هر بار یک گام فراتر بروید. گاهی اوقات این والدین هستند که به دلیل اقلیت بودن در استفاده از زبان مادری خود احساس راحتی نمی کنند. اگر این موارد در مورد شما یا فرزندتان صادق است، صحبت نکردن کودک به زبان مادری عجیب نیست. به عنوان یک خانواده در مورد آن با هم صحبت کنید. در مورد موقعیت ها و عللی صحبت کنید که باعث معذب شدن یا شرمساری شما از صحبت به زبان مادری می شود.
3. سن وی مهم است:
فرزندان ما از مراحل زیادی در زندگی خود می گذرند. رابطه ی آنها با زبان مادری ما نیز به همین شکل است. اگر فرزندتان در حال تطبیق خود با مدرسه ی جدید است، رد کردن زبان مادری بخشی از این فرآیند است. با فرزند خود با ملایمت رفتار کنید و با صحبت نکردن کودک به زبان مادری همانند سایر تغییرات در رفتار وی برخورد کنید. سعی کنید حال فرزند خود را درک کنید. اگر لازم است با وی در مورد احساسش در مورد صحبت کردن به زبان اقلیت حرف بزنید. برای حرف زدن به زبان مادری با فرزند خود به توافقی برسید که برای هر دو شما حال خوبی را به همراه می آورد.
4. آیا منابع وی کافی است:
آیا منابع فرزند شما برای یادگیری زبان کافی است؟ در مورد کتاب های آموزش زبان خشک و خالی حرف نمی زنیم، در مورد کتاب های جذابی به زبان مادری صحبت می کنیم. منبع بزرگی از دی وی دی ها، بازی های رایانه ای، کارتن های زیبا و مواردی از این دست به زبان مادری به سرعت گرفتن فراگیری زبان در فرزند شما کمک می کنند. عدم وجود منابع کافی از زبان مادری، کودک را به سرعت کسل می کند و وی را به سوی زبان جامعه با تمام جذابیت های ان سوق می دهد. علایق فرزند خود را در نظر بگیرید و برای گردآوری منابع از خانواده و یا سفارشات آنلاین کمک بگیرید.
5. الگو باشید:
چه مقدار در صحبت نکردن کودک به زبان مادری دخیل هستید؟ شما چه الگویی برای فرزند خود هستید؟ آیا تمام مدت از زبان اول استفاده می کنید یا اینکه حتی بدون اینکه آگاه باشید دائما به زبان دوم با فرزند خود صحبت می کنید؟ در تحقیقات هزاران مورد پدر و مادر دیده شده است که اصرار داشته اند که تمام مدت به زبان مادری خود با فرزندشان صحبت می کنند، اما در بازدید از خانه ی آنها دیده شده است که در اکثر اوقات در حال حرف زدن به زبان جامعه ی فعلی با فرزند خود هستند و حتی از این امر آگاه نیز نیستند. باور کنید که گیر کردن در این الگو بسیار ساده و رایج است. می توانید این مشکل را با آگاه بودن از مدت زمان صحبت کردن خود به زبان مادری و زبان دوم با فرزندتان حل کنید. هر بار که متوجه شدید در حال حرف زدن به زبان دوم هستید، به زبان مادری خود بازگردید. از خود بپرسید که چرا مایلید به زبان دوم با فرزند خود صحبت کنید. اگر بتوانید دلیلی برای این حرکت بیابید، گام بزرگی برای حل آن برداشته اید.
6. آموزش ندهید، زندگی کنید:
قرار نیست زبان مادری را مانند یکی از دروس مدرسه به وی آموزش دهید. باید با آن زندگی کنید و عشق به آن را از طریق سبک زندگی خود، نه از طریق کتب آموزشی، به وی انتقال دهید. تا جایی که ممکن است با وی صحبت کنید: در حال رانندگی، در حال پخت و پز، در حال خرید و غیره. این زبان را بخشی از هر قسمت از زندگی فرزند خود قرار دهید. به زبان مادری برای وی آهنگ بگذارید و با او برقصید. داستان هایی از فرهنگ خود برای وی تعریف کنید و از زندگی خود در کشور مادری داستان هایی برای او تعریف کنید.
7. از آن لذت ببرید:
آیا استفاده از زبان مادری برای فرزندتان جذاب است یا کسل کننده؟ صحبت نکردن کودک به زبان مادری شاید به دلیل کسالت بار بودن روش شما باشد. اطمینان یابید که حرف زدن و یادگیری زبان مادری برای وی لذت بخش و سرگرم کننده است. به زبان مادری با وی بازی کنید. به دیدار دوستان و آشنایانی بروید که به این زبان گفتگو می کنند. اجازه ندهید که زبان را در مغز فرزندتان با مته فرو کنید. این کار بهترین راه برای متنفر کردن فرزندتان از زبان مادری است. بسیاری از والدین متوجه می شوند که پس از انجام یک بازی به زبان مادری فرزندشان شروع به استفاده از این زبان می کند. این کار نه تنها به فرزندتان زبان را آموزش می دهد، بلکه خانواده را نیز گردهم جمع می کند.
8. قانون مند باشید (نه سخت گیر):
آیا فرزندتان می داند با چه کسی، چه زمانی و به چه زبانی صحبت کند؟ آیا دائما در حال تغییر زبان هستید و از هر زبان به صورت تصادفی و دلخواه استفاده می کنید؟ البته تغییر مداوم زبان آخر دنیا نیست، اما اگر از یک قانون و طرح مشخص پیروی کنید طی کردن مسیر آسان تر می شود. اگر فرزندتان نداند که در هر موقعیت چه انتظاری از وی می رود و باید به چه زبانی صحبت کند، ناامیدی حاصل از این امر باعث صحبت نکردن کودک به زبان مادری می شود.
9. نیاز داشتن ضروری است:
چرا باید فرزندتان از زبان اقلیت استفاده کند؟ اگر فرزندتان تمام نیازهای خود را از طریق زبان دوم برآورده سازد، نیازی به استفاده از زبان مادری نمی بیند. این نیاز در قالب های مختلف به وجود می آید: نیاز به بازی به زبان اول، نیاز به حرف زدن با کسی که تنها به زبان مادری مسلط است، یا درک کردن زبان یک کارتن یا دی وی دی آموزشی. برخی از والدین تا زمان حرف زدن کودک به زبان مادری از پاسخ دادن به وی اجتناب می کنند. هر چند این راه چندان توصیه نمی شود اما برای برخی کاربرد دارد. در اینجاست که خانواده ها باید بسته به شرایط خود و منابعی که در اختیار دارند در ایجاد این نیاز خلاق باشند.
10. وی به اندازه ی کافی در معرض زبان مادری قرار ندارد:
آیا فرزندتان به طور مداوم و منظم در معرض زبان مادری قرار دارد؟ شاید برخی پاسخ دهند که 30 درصد چنین است. 30 درصد برای یادگیری یک زبان کافی نیست. این مقدار چندزبانگی را در فرزند شما تضمین نمی کند. هر چند در کنار اعداد عوامل دیگری هم در یادگیری دخیل هستند، اما افزایش این درصد به موفقیت شما کمک شایانی می کند.
مایل به ثبت دیدگاه هستید؟